AGAR-AGAR SANTAN
BAHAN-BAHAN:
7.5 gm agar-agar (dicuci,direndam 10 minit dan ditos)
90 gm gula
250 ml air
125 ml/ stgh cawan pati santan
sedikit garam
1 helai daun pandan (dicarik dan disimpul)
CARA MEMASAK:
1. Masak agar-agar bersama 125 ml air dan daun pandan sehingga larut.
2. Tuangkan bancuhan agar-agar ke dalam mangkuk.Masukkan pati santan bergaram sambil dikacau rata.
Kemudian tuangkan ke dalam acuan atau dulang yang dibilas.Biarkan beku.
3. Apabila sudah beku, sejukkan agar-agar tersebut ke dalam peti sejuk. Hidangkan di dalam gelas sundae semasa sejuk.
KAEDAH MEMASAK: MEREBUS
HIDANGAN : 6-8 ORANG
Jumaat, 24 April 2015
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
0 comments:
Catat Ulasan