Pages

Selasa, 16 Jun 2015

AYAM GORENG BEREMPAH







AYAM GORENG BEREMPAH


  BAHAN-BAHAN:

  1 kg ayam
  2 sudu makan rempah kari daging
  4 biji bawang merah  {dikisar}
  4 ulas bawang putih {dikisar}
  2 cm halia {dikisar}
  5 tangkai daun kari {dikisar}
  Garam dan serbuk kunyit secukupnya



  CARA PENYEDIAAN:

  1. Basuh ayam bersih dan toskan airnya.
  2. Gaulkan ayam bersama bahan kisar, rempah kari, garam dan serbuk kunyit secukupnya.
  3. Biarkan diperap selama sejam dan gaulkan semula dengan daun kari.
  4. Panaskan minyak dan goreng ayam sehingga masak. Goreng bersama daun kari untuk wangikan ayam.
  5. Angkat dan hidangkan. Makan bersama nasi panas.

0 comments:

Catat Ulasan