Pages

Selasa, 16 Jun 2015

KEK MARBLE





KEK MARBLE


  BAHAN-BAHAN:

  250 gm mentega
  250 gm gula kastor
  250 gm tepung kek
  5 biji telur
  1 sudu kecil esen vanila
  sedikit pewarna(ikut cita rasa)


  CARA PENYEDIAAN:

  1. Pukul mentega dan gula sehingga kembang.
  2. Masukkan esen vanila.
  3. Masukkan telur satu persatu.Akhir sekali masukkan tepung kek dan gaul sebati.
  4. Bahagikan kepada 2 bahagian. Satu warna kuning asal, satu lagi perasa chocolate emulco.
  5. Akhir sekali masukkan kek ke dalam loyang secara berselang seli dan lorekkan dengan lidi untuk mendapat efek apabila kek dipotong. Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 45 minit.
 6. Potong apabila kek sejuk. Hidangkan.

0 comments:

Catat Ulasan