YEE MEE KONGFU
BAHAN-BAHAN:
200 gram yee mi
2 ulas bawang putih
4 biji cili padi
2 biji telur
1/2 sudu teh lada hitam
200 gram isi ayam (dipotong dadu)
50 gram sayur kubis
2 sudu makan tepung jagung
250 ml air
2 sudu makan sos tiram
1/2 kiub pati ayam
Garam secukup rasa
CARA MEMASAK:
1.Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih bersama cili padi hingga keperangan.
2.Masukkan ayam dan telur.Kacau rata
3.Tuangkan bancuhan air tepung jagung dan kacau rata.
4.Setelah itu,masukkan kubis bersama lada hitam dan masukkan juga sos tiram.Biarkan kuahnya menjadi pekat.
5.Letakkan yee mi di atas pinggan dan tuangkan kuah di atasnya.
6.Sedia dihidangkan.
0 comments:
Catat Ulasan