Pages

Ahad, 7 Jun 2015

BUBUR CACA






BUBUR CACA


  BAHAN-BAHAN:


 1 cawan cha cha segera 
  1/2 ketul keledek kecil
  1/4 ketul keladi
  100 g (1/2 cawan gula)  
  2 helai daun pandan (dicarik dan disimpul)
  1/2 biji kelapa(diperah 500 ml pati santan)
  1 sudu kecil sagu (dibersih,direndam dan dituskan)
  secubit garam



  CARA PENYEDIAAN:

  Rendam cha cha selama 5 minit, basuh, rebus selama 10 minit dan tuskan.
  
  (a) potong dadu ubi keladi dan ubi keledek. Rendam ubi keledek.
  (b) rebus keladi dan keledek dengan 250 ml air dan daun pandan hingga empuk.

  MEMASAK BUBUR CACA

  (a) masukkan santan dan garam,biarkan mendidih perlahan-lahan.
  (b) apabila mendidih,masukkan sagu dan masak hingga jernih.
  (c) masukkan gula mengikut cita rasa. Hidangkan panas untuk minum petang.

  

0 comments:

Catat Ulasan