CRAZY CHOCOLATE CHIPS
BAHAN-BAHAN:
60 g mentega
50 g gula perang
1/4 camt emplex
1/2 biji kuning telur
BAHAN CAMPURAN TEPUNG:
90 g Red Rose Flour
10 g tepung jagung
1 camb tepung susu
1/8 camt garam
1/2 camt baking powder
1/2 camt soda bikarbonat
20 g badam cincang
20 gm toasted coconut
CARA PENYEDIAAN:
MENYEDIAKAN DULANG PEMBAKAR DAN KETUHAR
(a) griskan dulang pembakar
(b) panaskan ketuhar-160 oC
MENYEDIAKAN ADUNAN BISKUT
(a) putarkan mentega,gula perang dan emplex hingga gebu dan ringan.
(b) masukkan kuning telur.Putar rata.
(c) kaup dan balikkan campuran tepung hingga menjadi doh yang lembut.
(d) masukkan badam cencang dan toasted coconut. Kacau rata.
MEMBENTUK BISKUT
(a) uli perlahan-lahan hingga doh menjadi rata
(b) jemput biskut dengan hujung jari dan letakkan di atas dulang pembakar.
(c) tabur coklat cip di atas biskut.
MEMBAKAR BISKUT
(a) bakar selama 15-20 minit hingga kuning emas atau hingga masak.
(b) sejukkan di atas redai kek.
0 comments:
Catat Ulasan