Pages

Jumaat, 26 Jun 2015

SPHAGETTI BOLOGNESE




SPHAGETTI BOLOGNESE


BAHAN-BAHAN:

200 gm pasta spageti (di rebus al dente)
200 gm daging cincang
6 sudu makan minyak zaitun
1 labu bawang besar kuning (di dadu)
4 ulas bawang putih (di dadu)
400 gm tomato (dihancurkan)
1 tangkai daun pasrli segar (dihiris halus)
Garam secukupnya
Lada hitam secukupnya



CARA MEMASAK:

1.  Panaskan minyak zaitun di dalam periuk. Tumis hirisan bawang besar dan bawang putih di atas api yang sederhana sambil dikacau selalu sehingga berbau harum.
2.  Masukkan sos tomato hancur bersama jusnya dan daun parsli.
3.  Perasakan dengan garam dan lada hitam. Kemudian renehkan sos tomato atas api sederhana selama 20 minit. Hidangkan.

0 comments:

Catat Ulasan