Pages

Khamis, 18 Jun 2015

KEK PANDAN



KEK PANDAN


  BAHAN-BAHAN:

  10 biji telur
  400 gm mentega
  500 gm tepung gandum
  350 gm gula pasir
  3 sudu esen pandan
  sedikit warna hijau
  1/2 tin susu pekat (saiz kecil)
  1/2 tin seri kaya (sama saiz tin susu)
  130 ml santan pekat (kotak)
  sedikit serbuk vanila (jika suka)



  CARA PENYEDIAAN:

  1. Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan satu persatu telur.
  2. Masukkan susu,seri kaya,esen pandan dan santan ke dalam adunan tadi. Gaul sebati.
  3. Masukkan pula,vanila dan tepung gandum. Gaul rata.
  4. Sediakan acuan yang telah diolehkan sedikit mentega sekelilingnya.
  5. Bakar adunan kek selama 40-45 minit atau sehingga masak.
  6. Tunggu kek sejuk sebelum dipotong. Hidangkan bersama teh o panas.

0 comments:

Catat Ulasan